Оставиха в ареста бомбаджията от Монтана

Окръжният съд в Монтана отказа днес да постанови по-лека мярка за неотклонение на задържания под стража Цветан Василев - обвинен за взривяването на джип на местен адвокат.

Нека припомним, че през нощта на 7 октомври 2019 г. в гараж на жилищна кооперация в Монтана стана експлозия, която унищожи лек автомобил „Волво", ползван от адвоката Красимир Босев, и нанесе щети на цялата сграда.

На 23 октомври полицията арестува за престъплението Цветан Василев, а ден по-късно му бе наложена постоянна марка „Задържане под стража“. Сега задържаният и двамата му защитници поискаха от съда мярката му да бъде изменена в по-лека -„домашен арест“, заради тежкото му здравословно състояние след претърпяна преди години травма.

След съвещание обаче магистратите обявиха, че оставят без уважение искането за по-лека мярка за неотклонение. Събраните досега доказателства не разколебават обоснованото предположение, че той е извършител на деянието, което е с висока степен на обществена опасност. Справка в съдебното досие на Василев показва, че досега той има издадени 17 присъди и според съдиите има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде освободен от ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право