Оставиха в ареста група измамници, обещавали лесни кредити

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четири лица за измама с обещание за теглене на банкови кредити.

В ареста остават 52-годишната С.В., 47-годишния Е.Т., 51-годишната М.П. и 38-годишния И.Г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че през периода от месец септември 2018 г. до месец януари 2019 г., в Раднево, Чирпан и Стара Загора, в съучастие помежду си, измамили шест лица, че срещу заплащане на определени суми, ще им съдействат за отпускане на потребителски кредити от банкови институции, независимо от кредитните им досиета и с това на пострадалите е причинена имотна вреда, в общ размер на 6 125,00 лева, съобщават от прокуратурата.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемите се познавали. Е.Т. публикувал в интернет сайт обяви за оказване на съдействие за отпускане на банкови кредити. Данните за кандидатствалите лица той предоставял на обвиняемия И.Г. Последният чрез телефонни разговори с пострадалите ги въвеждал в заблуждение, че има връзки в банкови институции и може да им съдейства при кандидатстване за банков кредит. Той искал от пострадалите да изпращат различни парични преводи на обвиняемата С.В., които представял като разходи по бъдещите кредити. Преведените парични суми били теглени в гр. София от обвиняемата С.В, която ги предавала на обвиняемите М.П. и И.Г.

Впоследствие средствата били разпределяни между четиримата обвиняеми.

В хода на разследването са разкрити данни за още множество пострадали по описаната схема. Разследването по установяването на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че четиримата са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право