Оставиха в ареста двама рецидивисти, спипани веднага след взломна кражба в столичния квартал "Младост"

Снимка: Архив

На 22 март, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпления срещу собствеността, служители от сектор „Кражби“ при СДВР задържаха двама криминално проявени и осъждани мъже – на 51 и 39 години. Двамата са задържани около 10.45 часа в ж.к. „Младост“, непосредствено след като чрез отключване на два секретни патронника проникнали в жилище, от където откраднали пари, златни накити, и документи. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

При извършените обиски у двамата са намерени откраднатите чужди вещи, и специализирани инструменти, използвани за преодоляване на заключващи механизми. При последвалите процесуални действия в домовете им са открити множество специални ключарски инструменти, заготовки и технически средства, използвани в осъществяване на престъпната им дейност.

Двамата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, двамата са привлечени като обвиняеми по чл. 195 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право