Оставиха в ареста Ерхан, обрал глухонямата жена

Той: Няма да се скрия, казвам го честно

Бургаският съд остави в ареста електротехника Ерхан Рамисов, обрал спестяванията на 25 годишна бургазлийка. Ерхан също е глухоням. Той е живял в Пловдив, откъдето е родом, после се оженил и се преместил в Пелово, Добричко. Работи като електротехник към турска фирма. В Турция живеят и родителите му, а той често им гостува.

received_318444685548298"Няма да се скрия. Казвам го честно", каза пред съда в петък Ерхан, докато гледаха мярката му за неотклонение "задържане под стража". Адвокатът му поиска да го пуснат под домашен арест или парична гаранция, предвид чистото му съдебно минало. Държавното обвинение обаче посочи, че Ерхан може да се укрие, защото често пътува до Турция, а е и с двойно гражданство.

Ерхан се запознал с бургазлийката във фейсбук. После заедно с жена си и двете им деца, и дошли на гости в апартамента и в жк "Меден рудник". Оттам тръгнали за Турция, където планът бил да си купят апартамент и да живеят заедно. За целта глухонямата жена взела спестяванията си - от пенсии от ТЕЛК, и от родителите си.

Ерхан казал пред съпругата си, че ще се разведе. Внезапно, на път за границата, той изоставил бургазлийката, когато тя слязла в с. Крушевец да си купи цигари. Така отишъл с парите и, и само със семейството си Турция. На връщане, бил арестуван на ГКПП Малко Търново, тъй като вече бил обявен за международно издирване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България