Оставиха в ареста измамник със 17 присъди по искане на прокуратурата в Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 52-годишен мъж, извършил измами.

Прокуратурата е привлякла като обвиняем Хакъ Ч. за това, че за периода от 13 октомври 2016 г. до 31януари 2017 г. в старата столица заблудил търговци при обмяна на банкноти с номинал 2 и 5 лв. с банкноти с по-голям номинал и с това им причинил имотна вреда в общ размер на 887 лв.

В търговски обект Хакъ Ч. измамил касиер, с което причинил на „Изипей“ АД София щета за 287 лв. В книжарница пък заблудил продавач-консултант и супервайзор, с което завлякъл Издателска къща „Хермес“ ООД Пловдив с 300 лв. Мошеникът действал по същата схема и в хранителен магазин, където омаял продавач-консултант, с което причинил на „Тим“ ООД вреда в размер на 300 лв.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен и за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години. Съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. Обвиняемият е осъждан със 17 влезли в сила присъди за извършени престъпления в различни населени места на територията на страната. Той не работи и няма легални източници на доходи. Поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето. Определението подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право