Оставиха в ареста иранците, задържани със 712 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево

Състав на Окръжния съд в Хасково остави в ареста за постоянно двамата иранци, които превозваха 712 кг хероин, съобщи Дарик. Наркотикът бе заловен на ГКПП "Капитан Андреево" в края на септември. Количеството хваната дрога е рекордно за страната.

Прокурорът по делото Павел Жеков посочи, че мотивите на държавното обвинение да поиска най-тежката мярка за неотклонение на двамата чужденци е, че става дума за контрабанда на наркотици в голямо количество и на висока стойност - деяние с висока обществена опасност. "Намирам, че наличните доказателства са достатъчни към момента за искането на прокуратурата тези лица да бъдат задържани. Те са чужди граждани, нищо не ги свързва със страната ни", припомни Жеков. Обвиняемите отричат да са знаели за наличието на укрит наркотик в товара на камионите.

Жеков посочи, че експертизите на този вид наркотици се извършват допълнително и към момента не може да се посочи съдържанието на активния компонент, затова съдържанието на активния компонент и стойността му са осреднени.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право