Оставиха в ареста катаджията, хванат с подкуп от 36 000 лева

Пътният полицай искал откуп за откраднати багер и трактор

МВР шефът: Ще бъде наказан строго

Служител на КАТ-София е задържан за подкуп от 36 000 лева. Зад решетките за 72 часа е Венцислав Евтимов, който служи в столичната пътна полиция от 2004 г. Софийският районен съд го остави за постоянно в ареста.

Катаджията, който става абсолютен рекордьор сред колегите си в цялата страна, не поискал огромния рушвет, за да прикрие нарушение или престъпление на пътя. Сумата била за откуп на откраднати багер и трактор.

Задигнатите машини били на предприемача Дамян Христов от столичния квартал “Надежда”. Той познавал Евтимов и му се оплакал, а полицаят му предложил помощта си, но срещу 36 000 лв. Христов се съгласил, но подал сигнал за искания подкуп и в полицията. Парите били занесени в дома на Евтимов. Вчера обаче не стана известно дали полицаят наистина е бил свързан с крадците и дали предприемачът в крайна сметка си е получил задигнатата техника. През лятото бизнесменът Христов платил откуп 10 000 лв., за да му върнат откраднат камион.

“Не полицай от КАТ, а какъвто и да е, наказанието ще бъде по цялата строгост на закона, - коментира вчера вътрешният министър Валентин Радев. – Изненадата и за мен е голяма. От 50 000 души в МВР със сигурност има някой, който е влязъл в някакви схеми. Всеки чувства, че във врата му диша буквално някакъв друг полицай”, обяви Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право