Оставиха в ареста младеж за телефонни измами

В съучастие завлякъл хора с 6400 евро, 5700 лв., бижута и ценности

Варненският окръжен съд потвърди определената от Районен съд – Варна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишния Даниел С. Той е привлечен като обвиняем за това, че в съучастие с неустановени лица е извършвал т.нар. „телефонни измами“ с цел да набави за себе си или другиго имотна облага.

На 19 януари 2019 г., под предлог че трябва да помогне на полицията за залавяне на телефонни измамници, той и съучастниците му успели да заблудят жена да им даде 5 700 евро, посочват от пресцентъра на ВОС. Три дни по- късно същият сценарий е бил приложен и на семейство, от което били присвоени 5 700лв., 700 евро, различни бижута и ценности.

Престъплението, в което е обвинен Даниел С. е тежко умишлено, като НК предвижда наказание „лишаване от свобода" от 1 до 6 години. Варненски окръжен съд намира, че има реална опасност той да се укрие, тъй като младежът, макар и да има постоянен адрес, не учи и не работи, за да си осигури доходи. От друга страна деянието, за което му е предявено обвинение, се характеризира с висока обществена опасност, поради което съдът намира, че е налице реално опасност Даниел да извърши престъпление и потвърди първоначалният му арест.

Определението на Варненски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони