Оставиха в ареста млад мъж, блудствал и ограбил 60-годишна жена

Снимка: Архив

Окръжният съд в Сливен остави в ареста 31-годишния Георги И., срещу когото за предявени обвинения за грабеж с използване на сила и извършване на блудствени действия спрямо 60-годишна жена. Искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение е внесено от Окръжната прокуратура, съобщиха от там.

Престъпленията са извършени на 26 март, в сливенския кв."Комлука", около 6:50 часа. Жената е била нападната на улицата от непознатия, жител на котленското с.Градец. Той я заплашил, блудствал с нея. Накрая й откраднал мобилния телефон, 10-те лева от портмонето и други лични вещи, всичко на стойност 65 лева.

Постоянен арест получи и 61-годишен мъж от сливенското с.Сотиря. Срещу Тодор Я. е образувано дело за убийство на по-възрастен приятел от същото село. Тежкото умишлено престъпление е извършено в нощта срещу 21 март, след като двамата изпили голямо количество алкохол. На сутринта тялото на жертвата било открито, с прободни рани. Когато задържали извършителя, той все още не бил изтрезнял.

И двете определения на Окръжния съд в Сливен могат да бъдат обжалвани пред Апелативния в Бургас, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право