Оставиха в ареста момичето, опитало да вкара над 10 грама хероин в ареста в Търговище

За 72 часа е задържана 19-годишата Деница Н., която на два пъти опитала да внесе хероин за мъж в ареста в Търговище. Постановлението за задържане е издадено от Окръжна прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната във Варна.

Както „Труд” съобщи, момичето първо направи опит да вкара в ареста бутилка от айран, в която имало 7,3 грама от наркотичното вещество. Те били сложени в найлонка, пъхната в презерватив. Това стана в петък преди Нова година. Тогава девойката е била задържана за едно денонощие. Изненадващо във втория ден от 2018 г. момичето отново отишло на свиждане на 33-годишния Диян Т. и пак носело храна. При претърсването в пакетче кифлички отново е намерен хероин. Този път той бил 3,39 грама.

Деница беше арестувана, а прокуратурата постанови оставането й в ареста. Предстои да се иска задържането й под стража от съда.

Момичето ще бъде обвинено в разпространение на хероин като продължавано престъпление. По първоначални данни количеството дрога било на стойност 1300 лв.

Засега Деница не съобщавала кой й го е дал. Има версия, че може да е била принуждавана да вкарва наркотика в ареста. И двата пъти тя отивала на свиждане на задържан за обсебване на мобилни телефони, шофиране без книжка и с чужди табели, срещу когото има и висящо дело за фалшиви евро и наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право