Оставиха в ареста мъж за нанесен побой без причина

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“  по отношение на мъж, който без причина нанесъл побой и причинил  телесна повреда на търновец.

Калоян П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 26 юли на ул. “Кап. Петко Войвода“ в старата столица на детска площадка, чрез нанасяне на удари с юмруци и крак причинил на търновец средна телесна повреда изразяваща се в счупване на десен крак.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Калоян П. е привлечен като обвиняем за престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода в размер до шест години.

Налице е и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, която се извежда от  съдебното му минало. Той е осъждан два пъти, като едното му осъждане е за престъпление против личността извършено по хулигански подбуди. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като е адресно регистриран в габровското село Длъгня, а в действителност пребивава на други адреси. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо лицето.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право