Оставиха в ареста обвиняемия за двойното убийство в столичния квартал „Витоша“

Съдът остави в ареста обвиняемия за двойното убийство в столичния квартал „Витоша“, съобщават от прокуратурата.

Днес, 30.05.2017 г., състав на Софийския апелативен съд остави без уважение искането на защитата на Д. Драгомиров за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Той е обвинен в извършване на престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, алт. 3 вр. чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК за това, че на 18.05.2017 г. в офис в столичния квартал „Витоша“ застреля двама души и тежко рани трети човек.

От анализа на събрания до момента доказателствен материал, въпреки началния етап на разследването, може да се направи извод за наличието на обосновано предположение за авторството на деянието. Открито и иззето е оръжието на престъплението. Извършената съдебно психиатрична експертиза не установява доказателства за афектно състояние на Драгомиров към момента на извършване на убийството или че той се намирал в състояние на невменяемост.

Съдът прие доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, че са налице всички предпоставки за задържането на обвиняемия: същият е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от петнадесет до двадесет години „Лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Налице и реална опасност Драгомиров да се укрие или да извърши друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право