Оставиха в ареста служителя на МВР, участвал в престъпна група за производство и разпространение на тютюн

26-годишният полицай Даниел Кьосев остава за постоянно в ареста с о бвинение, че е участвал в организирана престъпна груп а за производство и търговия на тютюн без бандерол. Това реши специализираният съд, предаде БНР.

Униформеният беше задържан вчера, докато е превозвал близо 300 килограма нелегален тютюн. Освен него, в групата са участвали още 10 души, от които също ще бъде търсена наказателна отговорност. Защитата ще обжалва мярката.

Служителят Даниел Кьосев е млад, работил е от скоро в МВР, служител е на "Жандармерията", съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния му автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият транспортира нарязания тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си".

Престъпната група, в която влизат още 10 души, задържани миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната, е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право