Оставиха в ареста 25-годишен мъж, откраднал 80 лева от църква

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия С., на 25 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1,т.1 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.29,ал.1, б.“а“ и б.”б” от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента е установено, че на 31.10.2016 г. в гр. Стара Загора обв. Илия С., с цел да набави за себе си финансови средства, влязъл в храм „Света Богородица“ и отнел парична сума от 80 лева от чекмедже в църквата, където се съхранявали пари от продажба на свещи.

За периода от 2007 г. до 2015 г. Илия С. е осъждан 11 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби, като на 20.10.2016 г. е бил условно предсрочно освободен от затвора в Стара Загора.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява съпричастността на обв. Илия С. към извършването на подобни кражби на територията на гр. Стара Загора. До момента срещу обвиняемия са налице две висящи досъдебни производства.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Илия С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Илия С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право