Оставиха за постоянно в ареста мъжа, който опита да убие бившата си съпруга в Шумен

Делото е подсъдно на Окръжния съд в Шумен и може да продължи на 7 март.

Шуменският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на 30-годишния Нелгин А.

Той е привлечен като обвиняем, след като направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие. До определението на Шуменския окръжен съд Нелгин бе в ареста с постановление на Окръжната прокуратура за срок до 72 часа.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.

Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане на обвиняемия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право