Оставиха за постоянно в ареста отцеубиец от Столипиново

21-годишният осъждан ром наръгал баща си в гърдите, докато спял

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" по отношение на 21-годишния ром Цветан Ангелов, срещу когото е повдигнато обвинение за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс, за това, че през нощта на 22 юни (сряда) е нанесъл няколко прободни рани с нож в областта на гърдите на 55-годишния си баща Наско Ангелов, който впоследствие починал.

Въпреки че липсват данни Цветан Ангелов да се укрие, има реална опасност същият да извърши друго престъпление. Ромът от квартал "Столипиново" е с влязла в сила присъда от 30 ноември 2016 г. за грабеж - престъпление по чл. 198 ал.1 от НК, с която е осъден на 4 месеца лишаване от свобода, като изтърпяването на наказанието е отложено с 3 години. Новото престъпление е извършено в рамките на изпитателния срок на горепосочената присъда.

За отцеубийството законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Според близки до семейство Ангелови Цветан бил наркоман и намушкал баща си, докато той спи. Ромът се лекувал от зависимостта си от наркотици в психодиспансера на "Пещерско шосе", откъдето излязъл преди няколко дни. Цветан, който имал 3 деца, живеел под един покрив с родителите си и многодетното семейство на брат си Славчо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право