Оставиха за постоянно в единия брат, задържан за побоя на магистрала „Тракия”

Районният съд в Пловдив наложи в петък мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 57-годишния Цветан Петров, който бе един от братята, замесени в  побоя , разиграл се във вторник в района на Карловския надлез на автомагистрала „Тракия”.

Съдът прецени, че въпреки ранната фаза на разследване по делото са приобщени гласни и писмени доказателства, които са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че Цветан Петро е извършил престъпленията, в които е обвинен.

22pl4003-1Касае се за умишлени престъпления от общ характер, за които в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода. Срещу Цветан Петров са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на МПС на автомагистрала „Тракия“ – престъпление по чл. 325 ал.3 във вр.с ал.1 от НК, както и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 във вр. с чл. 130 ал. 1 от НК.

Според магистратите от Районен съд-Пловдив обвиняемият Цветан Петров е лице с висока обществена опасност и има опасност да извърши ново престъпление, като липсват доказателства, че съществува опасност да се укрие или да не бъде намерен на посочените от него адреси. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 27 юли (четвъртък) от 15.30 часа.

Адвокатът на обвиняемия Цветан Петров – Орлин Търновалийски, заяви, че ще се възползва от правото на протест и обжалване. "Клиентът ми твърди, че е нападнат. Ударен е, а брат му Петър Петров е със счупена челюст и избити зъби и в момента е в реанимацията на „Пирогов” след операция. Това е обективен факт. Клиентът ми не отрича, че е съборил на земята водача на другата кола, но твърди, че боят е започнал именно от него. Бременната жена дори с пръст не е докосвана и това го твърдят лекарите, които са я прегледали”, коментира известният пловдивски адвокат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България