Оставиха за постоянно в ареста хулиган, пребил и ограбил служителка в офис

Снимка: Архив

Пловдивският районен съд наложи днес мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Цони Ц., който е обвинен от Районна прокуратура за грабеж - престъпление по чл. 198 ал. 1 пр. 1 от НК. На 16 декември (петък) 2016 г. около 16 часа обвиняемият Цони Ц. нападнал 42-годишна служителка в офис на пловидвска фирма, която се занимавала с посредничество при работа в чужбина.

Пияният мъж заключил вратата на офиса и поискал да прави секс с жената, а след получения отказ започнал да нанася удари с юмруци и ритници по тялото й. След като я привел в безпомощно състояние, Цони Ц. задигнал дамската й чанта, мобилен телефон, портмоне, ключ за автомобил, 200 лева и 600 евро, като общата стойност на отнетите вещи и пари е 1860 лева. По-късно обвиняемият Цони Ц. е задържан на граничен пункт на път за Република Гърция, след като в него е открито наркотично вещество. Пострадалата пък е приета в болница с различни наранявания - фрактури на ребра и на скула на лицето, спукано тъпанче и др.

Районният съд в Пловдив намери, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Цони Ц. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Цони Ц. е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от "Задържане под стража". Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив на 29 декември (четвъртък) в 15,30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право