Оставката на кабинета "Борисов" ще бъде първа и единствена точка за заседанието на НС в сряда

Утре от 14.00 часа депутатите ще трябва да гласуват оставката на кабинета "Борисов", която беше депозирана в Народното събрание. Това ще бъде първа и единствена точка за сряда, потвърди оставащата като председател на парламента Цецка Цачева.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че не знае какви консултации провежда в момента лидерът на БСП Корнелия Нинова с всички останали парламентарни партии без ГЕРБ.

"Не знам какви други разговори могат да се водят при тази ситуация, която имаме днес. Имаме подадена оставка на кабинета. Тя ще бъде гледана утре като първа и единствена точка в заседанието, което ще бъде от 14.00 часа и след това вече, разбира се, ще има и политически консултации, които ще бъдат проведени от президента на Република България Росен Плевнелиев с всичките парламентарно представени групи, за да може действително след това да се търсят и някакви други решения, които могат да бъдат полезни за държавата", заяви Цветанов.

Служебен кабинет, излъчен след разговори между президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев е най-удачното решение за България, заяви депутатът от БДЦ Росен Петров след среща с лидера на БСП Корнелия Нинова в парламента.

"Два кабинета служебни за два месеца ще ни се видят множко", отбеляза Петров.

На срещата от Патриотичния фронт са поставили и въпроса за увеличение на минималната пенсия.

"Не сме говорили за подкрепа. Ние просто си заявихме нашите виждания за 300 лева минимална пенсия", уточни Красимир Каракачанов.

/БНР/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика