Оставка подадоха шефове на Гранична полиция (обзор)

Оставките на ръководството на Гранична полиция поиска премиерът Бойко Борисов заради скандала с договора, сключен от ведомството с арестувания за трафик на нелегални мигранти Григор Григоров.

Премиерът обяви, че и кметицата на столичния район „Младост“ Цвета Авджиева трябва да се оттегли. Причината - започналото застрояване на детска площадка между 19, 20 и 21 блок в комплекса.

Гранична полиция до вчера се ръководеше от главен комисар Антонио Ангелов, а заместниците му са Светослав Манолов, Стоян Иванов и Йотко Андреев, който е сключил договора с фирмата на Григоров, заподозрян в трафик на бежанци. Няколко часа по-късно от МВР съобщиха, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е приела рапортите за напускане на Ангелов и Андреев.

„Освен срам друго не мога да кажа. Вчера (в неделя - б.а.) когато научих, разпоредих на вътрешния министър ръководството на Гранична полиция да си подава оставката. При тези усилия, които полагаме (...) да има такова недоглеждане или някой, който си е правил далавера, трябва да се понесе отговорност“, каза Борисов. И добави: „След като не са взели мерки, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места. Ако не - ще ги поставя аз.“

Вечерта от вътрешното ведомство съобщиха, че е започнала процедура за назначаването на Светлан Кичиков за шеф на Гранична полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика