Оставки по домовете. Да, моля!

Идиотска дигитализация съсипва апетита ни…

Поръчка като вид общуване за ценители

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Не, не е печатна грешка, а е умствено последствие от пълна с идиотщини дигитализация на доставките по домовете. Аз съм на 57 и никак не ми допада да попълвам онлайн полета, за да получа супа или пица или китайско. Както се казва - никой не е съвършен, но това с доставките вече заприличва на изтезание. Разбирам, че има надрусани потребители, които между два джойнта искат да папкат пица и да пият бира и те вероятно знаят кои полета да попълнят, за да се задоволят. Аз не знам. Като мен сигурно има поне три милиона, които не отричат прогреса, но все още не са съгласни да са ограничени от него.

Не може ли чисто и просто да има телефони, да не трябва да влизаш в матрицата от нахално вливане в общия поток, да можеш да обясниш с човешки глас, че искаш пицата по-препечена, салатата по-овкусена, бирата така, десерта онака. Защо да не може, защо да не изпитваме още по-дълго насладата от една поръчка, в която да присъства човешкото, красивото. Поръчка като вид общуване, не за самотници, а за ценители.

Оставки по домовете е всичко онова, което те поставя в положението на побъркан от прогреса индивид, което ти отнема фините детайли на малките житейски преживявания, в което поставям и храната. Ние не сме прасета, на които се спуска храна в тръбопроводи или по гумена лента. Ние сме човешки същества и ако искат да ни отнемат кефа от поръчването, от обсъждането на храната, то Господи, накъде отива този свят и свят ли е изобщо. Как мислите си поръчват храна хора на определена възраст, които хал хабер си нямат от интернет, да не говорим за населени места, където бакалията все още определя дневния ред на новините, създава ги или ги разпространява Металните гласове на телефоните за доставки са ужасни, машинални, прости, кухи. И ти казват- първо се регистрирайте, за да приемем поръчката. Да ги регистрират в Карлуково, дано. Изтребване на човешкото за сметка на някаква неуместна практичност. Не съм навит, братле. Искам да обсъждам храната си, искам да я почувствам и искам като пристигне на вратата ми, да мога да протестирам, ако не е онова, което съм поискал. Май това не искат новите роботи на слюноотделянето. Затова братя и сестри отивам до магазина, там поне мога да подуша обстановката, макар да се надпреварват да ми предлагат нови ментови бонбони на касата, както и шоколади от онези, които имаше единствено в Кореком. А държанието и необръснатите мустачки на касиерките са на ниво Хоремаг. аДмин!

 

Fashion Idol

Саймън Уилсън

Вече 50 години Саймън Уилсън от Batler&Wilson продава красота. Бижутата му бяха в гардеробите на принцеса Даяна и Майкъл Джексън, днес верни почитатели са Елтън Джон и принцеса Беатрис, десетки имена в световния шоубизнес. Самият Саймън е модна икона и твори както за другите, така и за себе си. Макар да беше рожденик преди дни, той казва, че вече няма рождени дни. Решил е да остане на 70, които навърши преди три лета. Модният му статус оценявам на 100 по десетобалната система. Макар и семпъл, стилът му покорява, съчетан с бижутата, които носи, с бляскавите коприни и кадифе, които съставляват гардероба му. Изискан и благороден, Уилсън се придвижва с космически крачки напред във всичко, което прави - от изкуството, до общуването. Точно, както се очаква от един истински Лъв.

 

Нова колекция

Мария Иванчева връща парижкия шик

В нова колекция, докосната от чистото парижко минало, от младите години на Бриджит Бардо и чистите води на Сена, дизайнерката Мария Иванчева влага цветове и кройки с широко приложение. Те са еднакво добри за зрели дами, както и за такива, които могат да впечатлят комбинирайки ги с младостта си. Мария е много често в Италия, където дъщеря є Маги живее с детето си.Така Иванчева разпределя времето си между Швеция, където има роднини и внучката Бианка - най-новата є голяма радост. Дизайнерката е готова с есенно- зимната си колекция и част от клиентките є - българки, които живеят в чужбина, са направили поръчките си за своите бизнес и светски изяви през сезона.

 

Срещи

Йончев и Марчинков „летуват” по Витошка

Естрадната легенда Михаил Йончев посреща рождения си ден след операция на крака. Дълго отлаганата процедура най-сетне стана факт и за звездата от близкото минало следва период на възстановяване. Йончев понася тази промяна по мъжки и не спира ежедневните си разходки по Витошка. В определено заведение, той се събира с Йордан Марчинков, познат от дуета и съпружеството си със Стефка Берова. Двамата са като магнит за интересни интелектуални и бизнес особи, около които могат да се чуят неизбледняващи новини от дълбочината на певческите среди. Тези дни Мишо отскочи и до гръцката си къща, която обитава с близки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл