Оставят в ареста мъже, отвлекли жена от пътя, за да я насилят

Снимка: Архив

Искане за задържане под стража внесе Окръжна прокуратура в Търговище срещу двама мъже, отвлекли, гаврили се и изнасилили 45-годишна жена , която срещнали по пътя между поповските села Гагово и Паламарца.

Гнусното престъпление е станало във вторник към 20 часа.

Жената от ромски произход се прибирала към Гагово, след като ходила да помага на мъжа си, който бил пастир и бил извел на паша стадо крави. До нея спрял джип и слезли двама мъже, които казали, че искат да се запознаят с нея. Тя опитала да се измъкне, но мъжете я натикали в колата, където имало още двама. Пътниците слезли в селото , а Стелиян С. (53г.) и Диян В. (49г.) откарали жертвата си на поляна край селото и наредили да съблече дрехите си, заплашвайки че ще я изнасилят с дървен кол. Плачеща жената молила дълго да не се гаврят с нея. В това време теле

фонът й звънял непрекъснато, но мъжете не й позволили да говори.

Търсел я мъжът й, който се притеснил къде е изчезнала и защо не вдига. Накрая подал сигнал, че нещо е станало.

От прокуратурата не уточняват, но вероятно очевидци на отвличането са вдигнали по тревога околията.

На тръгване от поляната тя оставила там чехлите и бикините си, с надеждата някой да ги намери и да я спасят. Насилниците завлекли жертвата си в къщата на Стелиян в село Паламарца, където решили да я къпят на двора и обсъждали обстоятелствено и грозно как и двамата ще се задоволят едновременно с нея. Жената не спирала да плаче и се моли, но накрая Диян я качил на втория етаж на къщата и я изнасилил. Точно я бил свалил при авера си, който чакал реда си, когато пристигнали полицаите и спасили пастирката от нови гаври и издевателства.

По-възрастният от двамата имал в миналото две присъди за три изнасилвания, припомнят от Апелативна прокуратура във Варна. Диян пък бил съден 6 пъти, включително и за блудство.

И двамата ще бъдат съдени за отвличане и изнасилване и ги чакат присъди до 15 години, каквото наказание предвижда законът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България