Оста Хавана – Брезово – Пхенян се пропука, червената община вече има кмет от ГЕРБ

Оста Хавана – Брезово – Пхенян по определението на бившия областен управител на Пловдив Андон Андонов се пропука и традиционно червената българска община вече има кмет от ГЕРБ. Това е Стоян Минчев, който замени избрания през 2015 г. Радньо Манолов от БСП. Както „Труд“ вече писа, Манолов беше осъден на 1 г. условно и лишен за същото време от правото да заема обществена длъжност, защото в качеството си на нотариус е заверявал подписи, които не са положени пред него. Целта била партидите на нищо неподозиращи хора да бъдат прехвърлени в пенсионния фонд на ДСК.

След като присъдата влезе в сила, Общинската избирателна комисия в Брезово отказа да освободи Радньо Манолов от поста, за което беше сезиран Административният съд. Той се произнесе, че това е грубо погазване на закона, а Радньо Манолов поиска наказателното производство срещу него да бъде възобновено, но удари на камък. В крайна сметка подаде оставка и беше освободен, а не негово място беше избран Стоян Минчев.

„Сбъднаха се прогнозите ми, много по-рано от местните избори и вече печелим още един кмет на ГЕРБ в област Пловдив“, коментира областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България