Островът край Бургас откри сезона

Валят заявки за пиратски партита и сватби

Остров "Света Анастасия" откри сезона. Валят заявки за посещения на чуждестранни и наши туристи, сватби и кръщенета, каза пред "Труд" управителят на острова- Павлин Димитров. Първата сватба ще е през месец май. До края на април, корабчето "Анастасия" ще пътува до късчето земя сред вълните с 45 пасажери. От началото на май, местата вече ще са 100, като цената на билета в двете посоки остава непроменена- 12 лева на човек.

Сред забавленията и това лято ще са пиратски партита, концерти и постановки на Драматичен театър "Адриана Будевска", обясни Павлин Димитров. В дните на представленията, актьори и зрители, ще пътуват заедно до острова и ще могат да контактуват още на борда на катамарана.

Суровата зима не е нанесла сериозни щети на "Света Анастасия". Дръвчетата и пейките бяха обвити със стъклена вата, която ги е запазила от бурните вълни, заливащи атрактивния остров от всички страни. Маслиновите дървета вече са се раззеленили, а в настоение за игри и посрещане на гости е и любимото на децата куче Анастасия, което е прекарало зимата тук, заедно с фаропазачите.

В момента управителят и колегите му пребоядисват и освежават сгради и пейки, за да внесат отсега лятното настроение. По време на най- гобямата зимна буря, в квартал "Сарафово", където бе акостирал, потъна един от корабите превозващи туристите до острова- "Капитан Кук". Той обаче не е повреден, отдавна е изваден и ремонтиран, и със сигурност пак ще може да плава по романтичната дестинация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България