Остър спор на съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева

Остър спор се разрази днес между адвоката на акушерката Емилия Ковачева и процесуалния представител на малката Никол, която беше пребита от Ковачева няколко дни след раждането й в столичната болница "Софиямед". За пореден път съдебното заседание по делото, в което Ковачева е подсъдима за опит за убийство, започна с искането за отводи. Това е и постоянна стратегия на адвоката на Ковачева - Владислав Янев, който обвинява прокурора по делото Николай Христов, че не е безпристрастен, информира БНР.

Още в момента, в който започва разследването срещу Ковачева и всеки път, когато получи отказ от съда, за да му бъде даден отвода на прокурор Христов, Янев иска отвод на съдебния състав. Тази упоритост днес ескалира в отношенията в залата и тогава адвокатката на семейството на малката Никол каза, че нейните клиенти вече се чувстват отчаяни от това, което се случва и даже подозират, че се прави опит делото да бъде решено с извън процесуални способи.

Какви са точно тези способи адвокат Даскалова отказа да уточни, но каза, че това не е нормално протичащо дело. Призна, че много й се иска самата тя да поиска отвод на колегата си Владислав Янев, но нямало да го направи в името на правото на Емилия Ковачева, да си избере адвоката, който да я защитава. И прокурорът по делото обясни, че няма начин, по който да бъдат парирани опитите на адвокат Владислав Янев да бави делото.

Днес съдът все пак успя да даде ход на делото по същество - с разпит на лекари от болница "Токуда", където миналия април Никол беше приета по спешност, с опасност за живота след нощното дежурство на Емилия Ковачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право