Осъдени за блудство жалят наказания пред Окръжния съд във Велико Търново

Присто А. е осъден на 8 години затвор, а Евгени К. е получил 2 години условно

Осъдени на първа инстанция извършители на блудства обжалват наложените им наказания пред Окръжния съд във Велико Търново. Делата срещу Христо А. и Евгени К. са насрочени за идната седмица.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Велико Търново 44-годишният Христо А.е осъден на 8 години лишаване от свобода при строг режим мъж за извършени блудствени действия.Той е признат за виновен за това, че на 21 март тази година, на пътека между ресторант и ул. „Стоян Коледаров“ във Велико Търново, извършил блудство с 14-годишно момиче като употребил сила.

Обвиняемият е осъждан многократно. Известен е с избухлив характер, злоупотреба с алкохол, вследствие на което става изключително агресивен и неконтролируем, предизвиква конфликти с граждани, нарушава обществения ред и извършва престъпления от общ характер.

С присъда от 2 ноември миналата година Районен съд – Велико Търново е признал Евгени К. за виновен в това, че на 20 септември 2017 г. е направил опит да блудства с 18-годишната Д. В. За целта употребил сила. За деянието е наказан с 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право