Осъден за педофилия излезе от затвора

Педофил на свобода! Така английските медии започнаха историята за Адъм Джонсън, който се смяташе за един от най-талантливите английски футболисти. Изигра и един мач за националния отбор. Блестеше в „Съндърланд“ и „Манчестър Сити“. Но заради своя глупост унищожи кариерата си.

Джонсън беше осъден на шест години затвор, обвинен в педофилия. През 2016-а съдът го призна за виновен, че е целувал и опипвал 15-годишно момиче. Заради добро поведение Джонсън, който сега е на 31, излежа само половината от присъдата си.

Баща му Дейв прибра сина си от затвора в ранните часове на петък и го заведе в имението му за 2 милиона паунда. „Радвам се, че си е у дома“, бяха единствените думи на родителя. Домът на играча е със седем спални, боулинг зала, плувен басейн и футболно игрище. Родителите живеят на 100 метра от него.

Джонсън мечтае отново да играе футбол. Но много отбори бяха категорични на въпроса дали биха му дали шанс. Отговорът на всички запитани беше „Не!“ Джонсън ще остане под специално наблюдение на британските власти. Те му позволяват да се върне към старата си професия – футбола.

Бившият национал няма право да вижда насаме дъщеря си и други деца. Освен това банковата му карта е под полицейски надзор, за да не влиза в порно сайтове. Пред съда Джонсън призна, че е целунал 15-годишното момиче, но не го е опипвал. Когато това се случи, той получаваше по 60 000 паунда седмично от „Съндърланд“. Сега Джонсън трябва да чака да изминат 15 години, преди да бъде заличен от регистъра на сексуални насилници.

Стейси Флаундърс, бившата съпруга на футболиста, живее в имение заедно с дъщеря им Айла. То е купено от Джонсън, който продължава да плаща издръжка на детето.

За доброто на детето ще се радвам да бъде приятелка с баща си – каза Стейси. - И въпреки това съм нервна. Преди много обичах Адъм. Сега все едно не го познавам. Все едно от три години е мъртъв. Ако нямах Айла, никога нямаше да го срещна пак. Той съсипа живота ми, но не искам да го нарека чудовище, защото един ден дъщеря ми ще го прочете. Знам, че той обича Айла и ще бъде добър баща за нея. Но никога няма да допусна Адъм в живота ми отново. Не го обичам. Мога да му простя, но не и да забравя. Вече не мога да вярвам на мъж.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят