Осъден за убийство мина под венчилото в Пловдивския затвор

20-годишният Антон Петков, който излежава 8-годишна присъда за убийство, е младоженецът в Пловдивския затвор, който мина под венчилото днес с приятелката си Жана точно в 13.00 часа на 7.7.2017 година.

Още преди няколко месеца двамата бъдещи младоженци са избрали датата, която се надяват да им донесе щастие и късмет, и са я заявили в общинско предприятие „Радостни обреди” в Пловдив, след като са получили разрешение за бракосъчетанията от дирекцията, отговаряща за изтърпяване на наказанията в затворите към Министерството на правосъдието.

Антон Петков се озова зад решетките след пиянско сбиване пред заведение в Смолян, при което прободе фатално с нож 24-годишния Никола Мавродиев на 27 декември 2015 година. В Пловдивския затвор има специално помещение, което се ползва за подобни брачни церемонии и това е четвъртата сватба от началото на 2017 година там, като в него има всичко необходимо за извършване на празничния ритуал, извършван от служител на общинско предприятие „Радостни обреди”.

На подписването в тъмницата на бул. „Александър Стамболийски” в Пловдив бяха допуснати най-близките роднини на булката и младоженеца, кумовете, а церемонията бе уважена и от директора на Пловдивския затвор Божил Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България