Осъден за шофиране с алкохол катастрофирал с фирмена кола

Водач, с отнета книжка, катастрофирал с фирмена кола и попаднал в болницата в Търговище със счупени ребра. При инцидента той отново се оказал с алкохол, но отчетеното съдържание било 0,57 промила.

Произшествието с товарен автомобил „Тойота Ярис”, който бил на фирма, в която работел 60-годишния мъж, е станало към 8 часа във вторник. Въпреки че бил лишен с присъда от правото да кара кола, той се качил на превозното средство. При несъобразена скорост, на завой, автомобилът излязъл от пътя и се блъснал в растителност. Инцидентът е станал между селата Берковски и Славяново.

На място катаджиите установили, че мъжът има присъда за шофиране след алкохол и е лишен от правоуправление. Заради показателите на дрегера, който показал сега 0,57 промила, бил насочен да даде и кръвна проба. При преглед в болницата в Търговище пък установили, че при инцидента е получил счупване на три ребра. По тази причина нямало как да бъде задържан в ареста, където се оказал друг водач, който обаче бил засечен да шофира с 2,92 промила. 48-годишният бил спрян за проверка към 15,40 часа в село Лиляк. Бил зад волана на колата си „Фолксваген Поло” с холандска регистрация. Въпреки сериозното количество алкохол, той отказал кръвна проба и бил прибран да изтрезнява в ареста на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право