Осъдителна присъда за подсъдим по обвинение за изнасилване на 14-годишно момиче

Снимка: Архив

Четиридесет и осем годишният Й.К. е осъден на осем години и шест месеца „лишаване от свобода“ по обвинение на Районна прокуратура – Оряхово за изнасилване на доведената си дъщеря, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Непълнолетната Д.Д. живяла заедно с майка си и доведения си баща – Й.К., в бунгало в гр. Оряхово. Късно вечерта на 19 юни 2017 г. мъжът й нанесъл побой. Поводът за агресивната му реакция е било обстоятелство, че се е противопоставял момичето да има приятел.

Сутринта, около 04:30 ч., К. запушил устата на Д.Д., заплашил я да не казва на никого и осъществил полов акт с нея.

През следващите дни майката забелязала промени в поведението на дъщеря си и я попитала за причините. Момичето й споделило за случилото се. Били сигнализирани органите на МВР.

С цел изолиране на риска и осигуряване на безопасна среда за детето било изготвено предложение от отдел „Закрила на детето“ – Оряхово и предприета спешна мярка за закрила – настаняване в семейство на близки и роднини. Пострадалата Д. е била временно настанена в семейството на леля й.

Съдът е признал подсъдимия К. за виновен за извършеното от него престъпление срещу четиринадесетгодишно момиче. Наложеното му наказание „лишаване от свобода“ той следва да изтърпи при „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право