Осъдиха баща и син, набили чистачка

Баща и син бяха осъдени условно от Варненския районен съд за опит със сила да принудят хигиенистка да признае, че е откраднала пари от жилището им.

През септември 2015 г. 49-годишният мъж и 30-годишният му син наели фирма за почистване, за да лъсне дома им. Управителят изпратил на адреса потърпевшата и две нейни колежки. Те си свършили работата и си тръгнали. Вечерта обаче стопаните на къщата уведомили шефа на фирмата, че им липсват 2000 лв. и настояли за лична среща с чистачката.

На следващия ден тя отишла у тях, за да изясни, че няма нищо общо с изчезналите пари. Стопаните обаче я посрещнали със скандал, който прераснал в побой. Драмата приключила, след като чистачката успяла да позвъни на шефа си и той викнал полиция на адреса.

Тъй като двамата извършители са с чисто съдебно минало, магистратите ги наказаха с по 3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 г. изпитателен срок. Двамата ще трябва да платят солидарно на хигиенистката 2000 лв. за претърпените от нея страдания, постанови съдът. Решението може да се обжалва в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право