Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Снимка: Архив

Кракът на жената пропаднал в неравност и получила счупване на кост на ходилото

Над 3 400 лв. ще струва на дружество, стопанисващо бензиностанция край Търговище, неравност на обслужващото платно, заради която е претърпяла травма жена от Варна. Пострадалата е потърсила обезщетение по съдебен ред за 2 500 лв. неимуществени вреди за претъпените болки и страдания, както и за 286 лв., които били разлика между заплатата и получените болнични.  Трябва да й бъдат платени и 650 лв. за адвокатски разноски.

Жената е пострадала през август 2015 г., когато спряла за почивка с колата си на бензиностанцията от голяма верига край града. Преди да потегли отново със съпруга си и приятели, отивайки към колата, кракът й попаднал във вдлъбнатина на платното, глезенът и се извил и тя паднала. Въпросната дупка била на около метър и половина, два от левия бордюр при входа на бензиностанцията и с размери приблизително 20/30 см., при дълбочина 3-4 см., установили експертизите.

Наложило се пострадалата отново да шофира, въпреки болките, тъй като била единствения шофьор в автомобила. Във Варна потърсила спешна помощ и се оказало, че има счупване на кост на ходилото, което наложило гипсирането му.

Искът й, който е бил насочен към дружеството, което стопанисва обекта, е гледан от Районния и Окръжния съд в Търговище. Според магистратите дружеството е трябвало да поддържа и пътната връзка, където е била неравността, тъй като му била предадена за ползване, което било установено документално.

По случая били направени експертизи, които се произнесли в полза на пострадалата.

От дружеството, притежаващо бензиностанцията, поискали обезщетението да бъде поето от застрахователя, с който имали договор, но този иск бил отхвърлен. Причината била, че отклонението, където е станал инцидентът, не било в договора.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право