Осъдиха богослов за детско порно (ОБЗОР)

Снимка: Архив

Магистър по теология от Бургас е осъден за притежание и разпространение на порнографски материали с деца. Районният съд в морския град постанови условна присъда от една година и девет месеца. Виталий Ч., който е български гражданин, трябва да плати и глоба от 1000 лева, съобщиха от апелативната прокуратура.

Теологът, учил библейско и догматическо богословие, бил спипан на 28 септември 2015 г. в апартамента му на ул. “Гладстон” в Бургас. В компютъра му бил намерен секс клип с непълнолетно лице. Отделно при пускане на лаптопа се стартирала програма за споделяне на файл с обем над 7 гигабайта, пълен с порносцени. Имало и две папки с големина от 29,1 гигабайта, които също били със снимки и клипове.

По данни на прокуратурата Виталий Ч. проявявал интерес към извратени файлове с деца. Той си ги набавял чрез компютърна програма за споделяне, която била инсталирана на компютъра му. В спецзвеното за борба с организираната престъпност била получена информация, че на 24 юни 2015 г. потребител с IP адреса на Виталий е проявил повишена активност, като генерирал голям трафик на данни, насочен към сървъри извън България, от които се споделяли порноклипове с участието на малолетни лица. Антимафиоти установили също, че около 15,20 ч на 2 септември до много потребители в интернет били разпространени файлове с гнусни секс материали с малолетни и непълнолетни. Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право