Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Бракониер риболовец бе наказан от окръжния съд в Монтана с една година затвор условно с три години изпитателен срок, затова че потрошил до неузнаваемост колата на шеф в местното ловно ловно-рибарско дружество, предадоха от пресслужбата на съда. С това решение окръжните магистрати отмениха предишна оправдателна присъда на районната магистратура в Монтана за подсъдимия А. Е. А.

Екшънът се разиграва точно на 1 април 2017 г., когато посред нощ подсъдимият счупил с камъни и прът стъклата, фаровете, мигачите и срязал и четирите гуми на лек автомобил „Хюндай“, собственост на В. Ц. П. - шеф на рибарската секция на Ловно-рибарско сдружение „Огоста“ в Монтана. С присъда от 17 октомври 2019 г. районен съд – Монтана е признал А.Е. А. за невиновен за престъплението, в което е обвинен, но решението е обжалвано и протестирано от пострадалия и районна прокуратура.

40-годишният А. Е. А. е осъждан три пъти за управление на кола в нетрезво състояние и шофиране без свидетелство за управление. По делото са приложени и пет акта на Изпълнителната агенция по риболов и аквакултури, съставени на бракониера за незаконен промишлен риболов с мрежи в язовир „Огоста“.

Подсъдимият бе осъден и да заплати на потърпевшия ловен шеф 2470 лева обезщетение за потрошения автомобил, имуществените вреди, причинени от престъплението заедно със законната лихва от датата на извършване на деянието, 600 лева разноски по делото и 846 лева разноски по досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България