Осъдиха "влюбена", измъкнала 33 000 лв. от чужденец

Снимка: Архив

Жена от Нови пазар, която успя да спечели от доверчив мъж 16 880 евро с измама, е наказана условно на 1 г. и 6 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок. Присъдата е окончателна. Преди ден Окръжния съд в Шумен я потвърждава, въпреки че З.Й. поискала да бъде оправдана напълно. Възмездието идва близо пет години след нанесената имотна вреда.

З.Й. се запознала с турския гражданин К.Е. от Щутгард през сайт за запознанства, а после преминали на телефонни разговори и съобщения по скайп. Заблудата за мъжа, който търсел женска близост след развода си, продължила от 5 декември 2014 г. до 10 февруари 2015 г. Жената се представяла с друго име, казала, че живее в Гърция, напуснала работа, защото по пътя към дома я задиряли мъже.

Първият превод от съжаление бил 50 евро. След това до общо 31 парични превода били на по-голяма стойност и стигнали до 2100 евро по всевъзможни поводи. Жената извършила измамата с неустановени мъж и жена, които участвали в телефонните разговори. Помощничката се представяла за нейна приятелка и поддържала версията за трудното й битие пред влюбения мъж. Когато З.Й. се съгласила да отпътува за Германия да се видят, измислила автобусна катастрофа. "Шофьорът" обяснил, че се налага хотелски престой и измаменият пратил пари.

Установено е, че през цялото време подсъдимата не е напускала Нови пазар. Живеела на семейни начала с мъж и имала дете. Била безработна и на възраст около 40-те.

Съдът отнема в полза на държавата мобилен телефон и лаптоп, послужили за престъплението. Жената дължи и над 2 700 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право