Осъдиха двама, шофирали пияни

Мъж, шофирал след употреба на алкохол е получил 1 г и 2 месеца месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. На подсъдимият е определена и пробационна мярка - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и подписване пред пробационен служител в изпитателния тригодишен срок на условното осъждане. Освен това на нарушителят е наложено и наказание 500 лв глоба в полза на държавата. Той е лишен от право да управлява МПС за срок от една година.

Споразумението, постигнато с Районна прокуратура – Севлиево, е одобрено от съда, като Гроздан Г. се признал за виновен в това, че на 30 декември 2016 г. около 7,10 часа в Севлиево  седнал зад волана на лек автомобил ”Опел” с концентрация на алкохол в кръвта от 2,4 промила.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Мъж, шофирал с 2,28 на хиляда алкохол в кръвта, пък е осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски, като му е наложено наказание три месеца условно с 3 г изпитателен срок.

Станислав С. /48/ e признат за виновен за това, че на  6 януари 2017г. около 5,30 часа в Левски, управлявал лек автомобил “Дачия Лоджи“ пиян.

Обвиняемият бил  шофьор към фирма и  управлявал служебен лек автомобил като пътувал от град Летница за Левски, въпреки, че бил употребил известно количество алкохол. При излизане на изхода на Левски в посока село Асеновци между дачията и друг лек автомобил  настъпило пътно-транспортно произшествие. Пристигналите на произшествието полицейски служители, установили, че единият шофьор е употребил алкохол.

През изминалата година Районна прокуратура – Левски е приключила разследване и е предала на съд 50 шофьори, нарушили правилата за движение на пътищата. При 35 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производство, като нарушителите са осъдени в кратък срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони