Осъдиха ефективно двама, взели шестте лева и обувките на бедняк

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново и след постигнато в съдебно заседание споразумение двама рецидивисти са осъдени за извършен грабеж. Георги К. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода, а на Лилян Ж. е наложено наказание една година лишаване от свобода.

Двамата се признаха за виновни за това, че на 24.01.2017 г. в гр. Лясковец, ул. “В. Левски”, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи - 6 лева, запалка с фенерче и чифт обувки на обща стойност 41,20 лева, от владението на 56-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

Двамата обвиняеми са осъждани многократно за престъпления от общ характер. До момента Георги К. е с 20 влезли в сила присъди, а Лилян Ж. има 8 осъждания.

Пострадалият мъж бил с тежко социално положение и извършвал почасова физическа работа. На 24.01.2017 г. се прибрал в дома и легнал да спи. Домът му нямал врати и прозорци, в стаите нямало и мебели, като спял на матрак на земята.

През нощта се събудил и видял, че в дома му двама човека се движат, като си светят с фенерчета. Стигнали до него и го осветили. Отвили го, като единият го хванал за ръцете, а другият започнал да го претърсва. Попитали го дали има пари, като пострадалият отговорил, че има 6 лв. и това са му парите за храна. Обвиняемите му взели единствените пари и една запалка, след което напуснали къщата. Отправили се към близка бензиностанция, където с парите закупили кутия цигари и едно кафе. Там двамата се сетили, че до матрака, на който спял бедния човек, били и обувките му и се върнали в къщата, за да вземат и тях.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България