Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Снимка: Архив

Кметът на монтанското село Буковец Димитър Петров е осъден за трафик на чужденци. След влизането на присъдата в сила местният управник е отстранен от длъжност, съобщиха от община Брусарци.

Димитър Петров е бил заловен през септември 2015 г. с още четирима шофьори да превозват нелегално с три леки автомобила и два микробуса 35 чужди граждани към границата със Сърбия. Групата е била спряна на километър от браздата, мигрантите са били конвоирани към центрове за задържане, а срещу петимата трафиканти започнало разследване.

По това време Димитър Петров е бил безработен, но по-късно е бил избран за кмет на село Буковец. През октомври 2017 г. Районният съд във Видин осъдил Петров на година затвор условно с три години изпитателен срок и 1000 лева глоба. Кметът обаче обжалвал и Окръжният съд във Видин намалил присъдата на осем месеца условно и отменил глобата.

След влизането на присъдата в силата Общинската избирателна комисия в Брусарци е отстранила кмета от длъжност. В село Буковец, което е само със 158 жители няма да се провеждат нови избори, вече има назначен кметски наместник, заявиха от управата в Брусарци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право