Осъдиха крадци на оръжия и боеприпаси

Двама мъже, извършили кражби на вещи и огнестрелни оръжия и боеприпаси са осъдени от Районния съд в Троян след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с прокуратурата. Димитър Т. е осъден на 18 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, а съучастникът му Владислав В. е получил 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Димитър Т. и Владислав В. се признали за виновни за това, че в началото на декември 2015 г. в Троян и в ловешкото село Ломец проникнали с взлом в имот и задигнали огнестрелни оръжия и боеприпаси. Всички вещи са на стойност 2749.60 лв.

От двора на цех на "Поливест" ЕООД пък Димитър Т. откраднал велосипед. От района на пицария двамата авери свили два градински стола за 90 лв.Ден по-късно отново посегнали на имущество на "Поливест" ЕООД. Разбили вратата на производствен цех и отнесли 26 патрони, кожен кобур и патрондаш, ловен нож, гладкоцевна ловна пушка "Силма, гладкоцевна ловна пушка "ИЖ", моторен трион "Щил", цифров видеорекордер /DVR/, мобилен телефон "NOKIA". Откраднатите вещи са на обща стойност 2509 лв.

Дръзките апаши са наказани и за това, че за времето от 7 до 15 декември укривали бойния арсенал у себе си и в тайник под колони на мост на главен път Ловеч - Троян.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право