Осъдиха лишен от свобода за закана към надзирател в затвора

Снимка: Архив

Наказанието е наложено по обвинение на Районната прокуратура в Ловеч

По обвинение на Районна прокуратура - Ловеч, осъдиха лишен от свобода на две години затвор при строг режим, за закана към надзирател.

С. С. е признат за виновен за това, че на 29 септември 2017 г. в затвора в Ловеч, се заканил с причиняване на телесна повреда на служителя, който осъществява надзор за реда и дисциплината на лишените от свобода. Пандизчията му заявил: „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан. Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“.

Обвиняемият от юли 2017 г. е в килията с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по наказателно дело на Окръжен съд - Велико Търново, по което е подсъдим за грабеж при опасен рецидив, придружен с опит за убийство.

В злополучния ден от 19.30 часа надзирателите пускали един по един лишените от свобода, за да провеждат разговори от стационарен телефон, в коридора на затвора. В 20.26 часа започнал телефонен разговор и С. С. В 20.30 часа единият надзирател казал на обвиняемия да приключва разговора, тъй като предстои вечерна проверка. С. С. започнал да крещи, че ще прави каквото си иска и че негово право е да говори по телефона. След тоза захванал да сипе заплахи за саморазправа. Надзирателят го попитал: „На мен ли говориш?“, а агресивният пандизчия заявил няколкократно: „Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“.

След заканите обвиняемият бил заведен в килията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България