Осъдиха майка, вземала детски с лъжа

Снимка: Архив

Жената получавала доходи от чужбина

Майка от град Нови пазар беше принудена да върне 1 358 лв. неправомерно получени детски добавки и я осъдиха условно, заради неверни данни, декларирани пред социалната служба. Десислава Василева вписала в три Молби-декларации, че не получава никакви доходи, за да й отпуска държавата добавки за детето. В същото време пари й превеждал неговият баща от Ирландия. Към жената хвърчали и още преводи от различни европейски страни. По всяка вероятност е развивала "телефонна любов" и е зарибявали кандидати за женитба.

От Дирекция "Социално подпомагане" се натъкнали на преводите през 2018 г. и започнало разследване. В три молби-декларации за времето от юни 2013 г. до април 2018 г. жената е удостоверила неверни факти. Така за детето й били превеждани първоначално по 35 лв. детски месечно, после парите били увеличени на 37 и на 40 лв. Взела и 250 лв. помощ за дете - първолак.

Сега била принудена да върне неправомерно получените държавни средства, за да сключи споразумение с прокуратурата за по-леко наказание. Районния съд в Нови пазар е одобрил преди дни 10 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок и да плати още близо 800 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право