Осъдиха муле, неуспяло да прибере 3370 лв.

Муле на телефонни измамници, което беше заловено на път към торба, пълна с 3370 лв., получи условна присъда. 39-годишният М.А. не успял дори да докосне парите, но признал какви са били намеренията му и е сключил споразумение с прокуратурата в град Нови пазар. Районният съд в града е одобрил 5 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. Отнемат му и мобилния телефон, по който правил свръзка с поръчителите, които остават неразкрити.

Както "Труд" писа, случаят от юни т.г. завърши щастливо за 87-годишна пенсионерка, защото оставената от нея торба с пари била забелязана от наблюдателна минувачка. Бабата окачила торбата на къщата си на ул."Стефан Караджа" в Нови пазар, защото повярвала на "полицай капитан Попов", че дъщеря й се нуждае от пари за операция по спешност. Преминалата гражданка видяла "украсата" и веднага се досетила, че може да става въпрос за измама. Криминалисти проверили багажа и организирали наблюдение. През това време безработният М.А., нает от телефонните измамници, вече пътувал от Шумен към Нови пазар с автобус. Веднага щом стигнал до торбата, бил арестуван.

В Шуменско атаките на телефонните измамници продължават и в четвъртък няколко граждани са се обадили в полицията, че опитват да ги мамят.

Молим хората да не се доверяват на непознати по телефона. Когато непознат иска парична сума по телефона под какъвто и да е предлог и форма, е сигурен белег, че става въпрос за измама, алармират от полицията. Съветват да се подават сигнали към телефон 112 и на дежурните в ОДМВР-Шумен на 054/800 588 и 877 221, но когато е сигурно, че връзката с измамниците е прекъсната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България