Осъдиха мъж за грешка в тъмното

Снимка: Архив

Мъж от шуменското село Хърсово беше осъден условно на 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, защото счупил главата на свой приятел. Причината - не го разпознал в тъмното, мислел го за крадец. За късмет Ангел Ангелов/57г./ излязъл твърда глава и се отървал само с проникващо нараняване и кръвоизлив на меките тъкани, а разстройството на здравето му било временно.

Парадоксалната случка е от 7 декември м.г., когато двамата заедно се запивали в дома на наказания Исмаил Исмаил. Нещо повече - Исмаил бил и втори съпруг на майката на Ангел. По техни данни двамата не пили много. Но като си тръгнал към 01 часа след полунощ, вместо да се прибере в дома си, Ангел заспал близо до навеса на домакините. Кучетата се разлаяли и след час Исмаил притеснен се разбудил и тръгнал да обикаля с брадва да не е влязъл някой апаш. В тъмното видял "злосторника" и замахнал веднъж. Още щом чул охканията и виковете, разпознал сина на жена си и се втурнал да търси помощ.

Наказан е за причинена средна телесна повреда, след като признал вина и сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд в град Нови пазар е одобрил наказанието и то е окончателно. Исмаил дължи и 211 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право