Осъдиха мъж за злоупотреба с доверие

Пловдивчанинът ощетил фирма с над 2 млн. лв. при сделки със земя

Пловдивчанин бе осъден на 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 100 лева за злоупотреба с доверие. Присъдата на каварненските районни магистрати бе окончателно потвърдена от Добричкия окръжен съд.

46-годишният подсъдим бе признат за виновен, че е злоупотребил с доверието, гласувано му от търговско дружество. Като негов пълномощник той сключил 14 сделки за покупка на земя, като ощетил фирмата с 2,188 млн. лв. Престъплението пловдивчанинът извършил през 2007 г. С пълномощно от дружеството той изкупувал земеделски площи в района на Каварна и Шабла. При сключване на сделките договарял със собствениците една цена, а после съзнателно вписвал в нотариалните актове по-висока, която фирмата изплащала. По предварителна уговорка продавачите връщали на пълномощника разликата.

Добричкият окръжен съд прие, че наложеното наказание е правилно и е съобразено с чистото съдебно минало и оказаното съдействие в хода на разследването от страна на подсъдимия. Той ще трябва да плати и разносните по делото в размер на близо 6000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право