Осъдиха мъж, сводничил на приятелката си

Снимка: Архив

Безработен от Разград, който продавал приятелката за сексуални услуги, за да му осигурява пари за наркотици, е получи присъда от 18 месеца, при първоначален строг режим.

Историята между младия мъж и момичето започнала с интимна връзка през 2015 г. Тя забременяла, но знаейки, че приятелят й взима наркотици, се изплашила, че може да има проблеми с плода и абортирала.

Двамата се разделили и момичето заминало зад граница.

Връщайки се след две години в Разград, през декември 2017 г., тя отново тръгнала с младия мъж, тъй като все още имала чувства към него. Той пък знаел, че тя била изкарвала пари чрез проституиране, пише в мотивите, и решил да се възползва от това.

Направил профил на момичето в сайт за запознанства, където публикувал и цени на извършваните услуги. Приятелката му била съгласна и двамата заживели по квартири. Младежът намирал клиенти, а тя му давала част от получените суми. Той си купувал наркотици, а понякога давал и на нея. Плащал и сметките.

Мъжът обаче бил недоволен и се карали, че тя не изкарва достатъчно. Настоявал, че тя трябва да работи повече, тъй като парите не му стигали.

Приятелката му, която имала и сериозни здравословни проблеми, го убеждавала, че могат да спестят повече средства, ако той спре наркотиците. Увещавала го тя да престане да проституира и двамата да си намерят постоянна работа, за да заживеят нормално. Това обаче водело до скандали, при които той я обиждал, че е „долна к....“, „смешна проститутка”, не изкарва достатъчно пари. Стигало се и до физическо насилие.

В края на април миналата година, заради потока непознати, хазяите им се усъмнили, че момичето проституира и поискали двойката да напусне квартирата.

Мъжът бил задържан в началото на май 2018 г. Пред съда той отричал до последно да е извършил каквото и да е престъпление и настоявал за оправдателна присъда.

Безработният, с основно образование и вече осъждан, е получил присъда за склоняване към проституция в условията на опасен рецидив.

От наложеното наказание се приспада времето, в което е бил задържан.

Освен ефективната присъда, съдът е постановил да плати и 585 лв. разноски и такси.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право