Осъдиха мъж, трошил коли за паркиране

Снимка: Архив

Мъж получи условна присъда от 4 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, след като беше уличен, че участвал в потрошаването на два автомобила, неправилно паркирани на улица в шуменския кв."Макак".

Щетите по возилата надхвърлят 1100 лв., а 21-годишният М.К. е признал вината си и е заплатил загубите на двамата собственици. Така е успял да сключи споразумение за 4 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок с прокуратурата, а Районният съд в Шумен го е одобрил. Наказанието е окончателно, дължи и 165 лв. деловодни разноски.

М.К. действал в съучастие със 17-годишен ученик от квартала. През нощта на 11 срещу 12 октомври м.г. двамата повредили джип "Сузуки Витара" и лек автомобил "Фолксваген", чийто собственици имали неблагоразумието да ги паркират пред къщата на тийнейджъра на ул."Тополите".

Открили ги часове след вандалската проява. М.К. бил оставил отпечатъци от двете си обувки. Джипът бил със строшено задно стъкло, деформирани десни врати, разкачено странично огледало и деформирана предна броня. Колата била надраскана. Предстои съдът да се произнесе и за вината на ученика, увредил чужда собственост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право