Осъдиха насилник на 5 г. затвор за опит за отвличане на момиче

Варненец с висящо дело за блудство и изнасилване на дете бе осъден от окръжния съд на 5 г. затвор заради опит да отвлече момиче. Стефан Б. атакувал жертвата си на 10 август 2015 г. пред входа на блока й в кв. "Възраждане". Предварително проучил, че тя се прибира късно. Купил си маска, ръкавици, въже и мъжки парфюм, който решил да ползва като спрей.

Паркирал пред блока и зачакал. Минути след полунощ девойката слязла от такси, купила си цигари от близкия денонощен магазин и тръгнала да се прибира у дома. Докато вадела ключовете си, маскираният Стефан я атакувал, пръскайки парфюм в очите й. Момичето обаче яростно се съпротивлявало и той не успял да го вкара в багажника на автомобила си, нито да го овърже с въжето. Виковете разбудили съседите и те започнали да крещят на насилника. Той се паникьосал и избягал, а едната му ръкавица паднала на земята. Там я намерили криминалистите заедно с въжето и парфюма. По ръкавицата установили ДНК-профила на 29-годишния мъж.

Пред следствието той не се признал за виновен, но пред съда направи самопризнания с обяснението, че решил да отмъсти на някоя жена след скандал с приятелката си. Прокурорът по делото настояваше за 6 г. и 6 месеца затвор и остана недоволен от наложеното наказание. Затова решението на окръжния съд ще бъде протестирано, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право