Осъдиха на една година затвор двама мъже, нападнали полицаи по време на протестите на "жълтите жилетки"

Снимка: Архив

Двама мъже, на възраст 21 и 27 години, бяха осъдени на една година затвор за нападение над полицаи по време на протест на "жълтите жилетки" във френския град Нанси, съобщава електронното издание "Експрес". Двамата са били арестувани в събота в момент, в който са замеряли полицаи с различни предмети.

Същевременно сайтът "Енфо Норманди" съобщава, че шофьор на камион с българска националност се паникьосал при вида на пътна блокада близо до Руан и се опитал да я пробие. Първоначално шофьорът спрял на блокадата край град Сент Етиен дю Рувре. Но забелязал, че един от протестиращите се опитва да изтегли кабел от ремаркето на камиона. Шофьорът се изплашил и потеглил, принуждавайки демонстрантите да се отстранят от пътя. Те обаче започнали да го замерят с камъни и топки за петанк и едното стъкло на камиона се счупило.

При преминаването през блокадата, камионът закачил обаче подпалена от демонстрантите палета, която пък подпалила негова гума. Камионът бил преследван за известно време от две коли на демонстрантите, но когато бил засечен от полицейски патрул, демонстрантите избягали.

Шофьорът е подал оплакване и е започнало разследване за повреждане на имущество и предумишлено насилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа