Осъдиха престъпно дуо за 11 домови кражби

Съд

Районният съд във Велико Търново е постановил осъдителни присъди за двама мъже, които вилняли и опоскали множество къщи. Престъпното дуо извършило общо 11 кражби на вещи от имоти в чирпанското село Язвич и във великотърновските села Ново село и Пушево. Наказанията са им наложени след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с  Районната прокуратура във Велико Търново.

Борислав Т. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. На  Стоян М. е наложено наказание от една година и шест месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Двамата са признати за виновни за това, че в периода от 26 март 2014 г. до 15 април 2015 г. след предварителен сговор извършили посегателствата. Апашите се придвижвали с лек автомобил „Тойота“ . За пъклените си дeяния използвали техническо средство за повреждане на прегради за за защита на имоти. Задигнатата покъщнина е на стойност 8315 лв.

Изкусните крадци подбирали села, които са в близост до магистрала. Стоян М. изчаквал в колата, докато Борислав  Т. влизал в селските къщи и изнасял различни вещи. След това двамата натоварвали откраднатото в автомобила,  продавали метала в пунктове за изкупуване на отпадъци, а получените  пари разделяли.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право