Осъдиха пътната агенция заради спукани гуми в дупка на булевард, част от републикански път

Снимка: Архив

Над 1000 лв. трябва да плати Агенция „Пътна инфраструктура” за увредени гуми и джанти на лизингов автомобил „Тойота Корола”, попаднал в дупка на булевард в Търговище, който е част от републиканската пътна мрежа.

Пътната агенция е дадена на съд от застрахователно дружество, което платило 492 лв. заради щетите по автомобила.

Колата е попаднала в несигнализираните неравности през ноември 2016 г. Последвала е оценка на щетите и плащане. От компанията, сключила застраховката „Каско”, са поискали парите си. Експертизата по време на делото е потвърдила, че гумите не подлежат на ремонт, а са били нови.

Освен стойността на щетата, пътната агенция трябва да плати още 520 лв. Те са за направените разходи по време на делото.

Булевардът, на който е станал инцидентът, е част от републикански път и не беше ремонтиран основно 10-15 години. През 2017 г. държавата отпусна 3 млн. лв. по искане на кмета д-р Дарин Димитров. Беше направен спешен ремонт на 3 км трасе, което минава през града по протежение на два булеварда и улица с натоварен трафик.

От общината осигуриха от бюджета си пък пари за нови бордюри и сложиха кръгово на опасно кръстовище, за да се регулира движението и да се обезпечи безопасността там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право